Taktil stimulering berör

Beröring är mycket viktigt för vår hälsa och välbefinnandet. För mig handlar beröring om villkorslös kärlek. Jag erbjuder taktil stimulering som är en mjuk, omvårdande helkroppsbehandling med varm olja. Behandlingen tar cirka en timme. Jag berör huden på ett medvetet och strukturerat sätt med strykningar och olika kvaliteter av tryck. Jag riktar mig särskilt till äldreboenden, men jag ger även till dig som vill ha en mjuk, omvårdande behandling hos mig i Aspudden. Läs mer > äldreboende allmänheten

 

Taktil betyder känsel och känselsinnet är lokaliserat i huden. Huden är vårt först utvecklade och största organ. Taktil stimulering påverkar hudens beröringsreceptorer som är mellan 1 000 och 5 000/ cm2. Genom beröringen aktiveras det parasympatiska nervsystemet vilket bidrar till att öka kroppens eget lugn & ro-hormon oxytocin.

Mjuk fysik beröring som taktil stimulering kan hjälpa dig med besvär som spänningshuvudvärk, sömnsvårigheter, stress, oro, reumatisk värk och fibromyalgi. Beröringen kan också ge förbättrad kroppsuppfattning efter exempelvis en stroke. Beröring är särskilt viktig för gamla och ensamma människor som saknar regelbunden fysisk kontakt. Beröringen är även bra för dig utan större problem som vill känna dig mer avslappnad och öka ditt välbefinnande. Förklaringen beror bl.a. på oxytocinets välgörande effekter i kroppen.

Taktil stimulering är grundad på erfarenhet och forskning och används bl.a. inom vård och omsorg, vid rehabilitering och smärtbehandling, inom den palliativa vården och mödravården, inom förskola och skola.

Taktil stimulering har utvecklats av Gunilla Birkestad och spridits till flera länder. På 1980-talet arbetade Gunilla i vården och upptäckte då vikten av händernas varsamma arbete och beröringens nödvändighet. Hon har utvecklat, och är rektor för, Skola för Beröring som utbildar beröringspedagoger och taktilterapeuter.

Jag erbjuder taktil stimulering till äldreboenden, men även till andra personer. Jag debiterar 500 kronor inklusive moms till privatpersoner.

LiviLuna för ökat välbefinnande, lekfullhet, skönhet och kärlek.
Tillsammans kan vi förändra världen och skapa Paradiset på jorden.